Lightroom training door Piet van den Eynde

Lightroom training door Piet van den Eynde

Of je nu probleemfoto’s, vakantiekiekjes of een meesterwerk-in-wording bewerkt, de basis daarvan ligt in de ruwe beelden en daarom verkennen we eerst de mogelijke bewerkingen, in functie van wat je wil dat het beeld ‘zegt’, ‘overbrengt’. Want dat is uiteindelijk het doel van nabewerking: je beeld laten zeggen wat je in gedachten had op het moment dat je de foto nam… We bespreken dus niet alleen het hoe, maar ook het waarom: hoe worden foto’s ‘gelezen’ en hoe kan je je foto meer leesbaar maken voor de kijker.

We bekijken met welke tools we het beste en het snelste de gewenste aanpassingen kunnen uitvoeren. Daarbij zal veel belang gehecht worden aan doordrukken en tegenhouden (lokaal lichter en donkerder maken van een beeld), om het oog van de kijker te leiden… Ook zwart-wit komt aan bod. We proberen zoveel mogelijk in Lightroom te blijven, maar af en toe maken we een zijsprongetje naar nuttige plugins of Photoshop.

De bedoeling is om algemeen geldende oplossingen te leren om beelden op een fotografisch verantwoorde manier te verbeteren.

Details

Datum: 13 jun 2012 tot 13 jun 2012
Tijd: 10:00 - 17:00
Type:
Plaatsen: 0
Lightroom training door Piet van den Eynde

Contact informatie

jkerver
J.Kerver@Result.Builders.nl
N.V.T.

Locatie

The Result Builders
Paradijslaan 40
5611 KP, Eindhoven

Kaart wordt geladen...
Powered by WordPress

Real Time Web Analytics